Nextlevel ICT
Planetenbaan 40Maarssen, UT3606 AK
Telefoon: +31 - (0)30 602 46 45

New Babylon Meeting Center biedt betrouwbaar Wi-Fi netwerk aan alle bezoekers dankzij de producten van Ruckus Wireless

Het New Babylon Meeting Center in Den Haag heeft dankzij de Smart WiFi producten van Ruckus Wireless een betrouwbaar netwerk waarmee zij alle bezoekers voorzien van WiFi. Doordat het oude netwerk het groeiende aantal bezoekers van de congressen niet meer kon ondersteunen, is er eind 2015 een geheel nieuw WiFi netwerk geïmplementeerd door Nextlevel ICT.

Het New Babylon Meeting Center biedt een plek waar men in alle rust kan werken en vergaderen. Hierbij beschikken zij over 15 flexibele vergaderruimtes en congreszalen waar diverse congressen of andere grote zakelijke evenementen worden georganiseerd. Tijdens al deze congressen en evenementen staat het netwerk onder een constante druk. Het WiFi netwerk wordt door alle bezoekers intensief gebruikt. Zo gebruiken zij het om te kunnen skypen, televoting etc. Het vernieuwde netwerk weet al deze netwerkactiviteiten te ondersteunen zonder dat de performance van het netwerk verloren gaat en weet hierbij zonder problemen vele gelijktijdige gebruikers te ondersteunen. 

Voldoende netwerk performance  

Wegens de zware druk op het netwerk is er gebruik gemaakt van de Smart WiFi producten van Ruckus Wireless zodat er hoge doorvoersnelheden en de beste performance kan worden geboden. Daarnaast moet het netwerk een stabiel signaal verzenden zodat de bezoekers hun verbinding niet verliezen. Om dit te kunnen bieden heeft Nextlevel ICT de Ruckus ZoneFlex R700 ingezet. Dit access point levert doorvoersnelheden tot wel 1300 Mbps en biedt ondersteuning aan 500 gelijktijdige gebruikers per access point.

Binnen New Babylon zijn er vele openbare WiFi netwerken aanwezig die allen met elkaar interfereren. Doordat de ZoneFlex R700 gebruik maakt van de BeamFlex technologie kan er ondanks deze storingsbronnen toch een stabiele WiFi verbinding worden geboden. Deze technologie zorgt ervoor dat het access point opzoek gaat naar het meest ideale pad richting de gebruiker waardoor er meer bandbreedte en dekking wordt gerealiseerd.

Het netwerk wordt door middel van de virtual SmartZone beheerd. Deze cloud-gebaseerde service biedt de mogelijkheid het netwerk centraal via de cloud te beheren en managen. Hierbij geeft de virtual SmartZone uitgebreide rapportages over het gebruik van het netwerk. Dit stelt Nextlevel ICT in staat om het netwerk centraal te beheren en ervoor te zorgen dat het altijd optimaal functioneert. 

Over Ruckus Wireless 

Het Amerikaanse bedrijf Ruckus Wireless specialiseert zich in het ontwikkelen van WiFi apparatuur. Dankzij gepatenteerde technologieën levert de WiFi apparatuur van Ruckus Wireless uitstekende dekking, betrouwbaarheid en gebruikersgemak. De Smart WiFi producten zijn speciaal ontwikkeld om snelle en betrouwbare in- en outdoor WiFi connectiviteit te bieden op de meest veeleisende locaties, voor veel gelijktijdige gebruikers. 

Lees hier meer over Ruckus Wireless.

Bekijk hier de volledige business case